Bošnjaška kulturna zveza Slovenije nadaljuje z terenskimi delavnicami kreativnega kulturnega turizma, na katerim se predstavljajo avtorski vodeni ogledi, ki so nastali v okviru projekta Mesto kultur. V četrtek (26.06.2014) je bil predstavljen avtorski vodeni ogled »Balkanski okusi Ljubljane«.

Sarajevčanka Mirzeta Hasagić nam je na vodenju pokazala kako se naredi pita zeljanica, ki smo kasneje tudi pojedli. Poskusili smo tudi turško čorbo, sarajevske čevapčiče in šopsko solato. Tekom vodenja nam je vodnica pojasnila poreklo in sestavine hrane, ki smo je poskusili. Poleg vseh balkanskih dobrot, ki smo jih poskusili nam je Mirzeta Hasagić pokazala še par znamenitosti (Zmajski most, Hotel Union, Mestna hranilnica…) Ljubljane, ki so jih ustvarili arhitekti in kiparji, ki so poreklom iz Balkana ali so na tem področju nekaj časa živeli. Vodenje smo končali tako, da smo se posladkali z tradicionalno balkansko sladico, baklavo.

Program je podprt iz sredstev Evropskega socialnega sklada v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov 2007-2013, 4. razvojne prioritete “Enakost možnosti in spodbujanje socialne vključenosti”, prednostne usmeritve 4.3 “Dvig zaposljivosti ranljivih družbenih skupin na področju kulture in podpora njihovi socialni vključenosti”.

T3

T3

T3

T3

T3

T3