Radijska oddaja Kontrola leta – Kontrola letenja v srbskem jeziku na Radiu Študent

»Kontrola leta«/«Kontrola letenja« je kulturno-informativna oddaja v srbskem jeziku, kolažnega tipa, ki je zasnovana na kritiki in dialogu med srbsko in slovensko kulturo. V »Kontroli leta« se promovira progresivna, alternativna in underground srbska kulturna scena (glasba, literatura, gledališče, film, strip), ki v Sloveniji ni dovolj medijsko obravnavana. Oddaja ponuja drugačen vpogled v srbsko kulturo za razliko od stereotipiziranega pogleda, ki je večinoma prisoten v slovenskih medijih. Razen kulturnega dela, oddaja ponuja tudi pomembne informacije za srbsko (in druge manjšine) v Sloveniji, hkrati pa poskuša osvetliti težave s katerimi se soočajo predstavniki srbske manjšine (in drugih manjšin) v Sloveniji.

»Kontrola leta« na Radiu Študent nastaja pod okriljem Srbskega kulturnega centra »Danilo Kiš« iz Ljubljane. Urednica in voditeljica je dr. Biljana Žikić. Dodatne informacije na: 041 829 657. Več o oddaji na spletni strani Radia Študent: http://www.radiostudent.si.

Šola srbskega jezika in kulture v OŠ Livada

Šola srbskega jezika in kulture se v okviru Srbskega kulturnega centra Danilo Kiš izvaja od leta 2010. Od tega šolskega leta dalje je nosilec projekta Društvo za srbski jezik in kulturo.
Pouk poteka iz dveh predmetov: srbski jezik in srbska kultura enkrat tedensko na Osnovni šoli Livada v Ljubljani. V naši Šoli organiziramo predstavitve, delavnice, sekcije, gledamo filme in poslušamo glasbo, beremo, pišemo in pojemo, organiziramo ekskurzije in še veliko več, z namenom, da bi na prijazen in kreativen način našim tečajnikom približali jezik, pisavo, kulturo, tradicijo, kot tudi naravne lepote in dediščino Srbije.

Vodja projekta je Petar Damjanić. Dodatne informacije na 040 200 731.

SKC Danilo Kiš
Parmova 41
Ljubljana

skcdanilokis@dkis.si
+38664126624
+38664126625