10. oktober 2018
19:00do21:00

Dragi prijatelji! Ob 75. obletnici upora v nacističnem taborišču Sobibor, Vas Veleposlaništvo Rusije v Republiki Sloveniji, Rusko zgodovinsko društvo in Ruski center znanosti in kulture v Ljubljani 10. oktobra, ob 19h vljudno vabijo na ogled filma SOBIBOR, ki bo v Mestnem muzeju Ljubljana (Gosposka 15).

Film temelji na resničnih dogodkih druge svetovne vojne, ki so se zgodili v koncentracijskem taborišču Sobibor, ki se je nahajalo na ozemlju Poljske.

Oktobra 1943 je sovjetskemu častniku Aleksandru Pečerskiju, ki je bil ujet in zaprt v koncentracijskem taborišču Sobibor, uspelo v samo treh tednih pripraviti in izvesti upor in pobeg taboriščnikov. To je bil edini uspešen upor v omenjenem nacističnem koncentrcijskem taborišču.

Mednarodni film v žanru vojaške drame je režiral Konstantin Habenskij.

V glavnih vlogah nastopata znani ruski režiser in igralec Konstantin Habenskij in legenda ameriške kinematografije Christopher Lambert.

Film Sobibor je bil med drugim nominiran za Oskarja kot najboljši tuji film iz Rusije.

 Film si boste lahko ogledali s slovenskimi podnapisi.

Vstop je prost!

*Zaradi omejenega števila sedežev Vas vljudno naprošamo za PRIJAVO na dogodek preko e-pošte info@ruskiсenter.si (oznaka: »SOBIBOR«) do 10. oktobra.

Prevzem brezplačnih vstopnic je 30 minut pred ogledom filma v Mestnem muzeju Ljubljana.

unnamed