12. maj 2018
12:00do14:00

Center Slovanskih Kultur France Prešeren in Ruski center znanosti in kulture v Ljubljani vljudno vabita na prvo glasbeno – literarno prireditev, katero smo poimenovali »O herojih minulega časa”. Prireditev bo potekala 12.05.2018 s pričetkom ob 12h v Centru Slovanskih Kultur France Prešeren (Karunova ulica 14, 1000 Ljubljana).

Na ta dan se bomo skušali za nekaj trenutkov vrniti v tedanji čas in podoživeti dogodke, ki so se odvijali 9. maja leta 1945!

Naša prireditev je namenjena druženju ljudi različnih generacij, starosti, poklicev, prepričanj in političnih pogledov z enim samim čustvom – z iskrenem veseljem, ki ga je tedaj prinesla novica o veliki zmagi.

Da pa bi bilo vzdušje še bolj realistično, bodo k temu, v izvedbi mladih, vendar tudi že izkušenih glasbenikov pripomogli še kostumi, glasba, pesmi in plesi tistega časa, pa tudi stilizirane trgovine s sladoledom, sodo in pirožkami ter baloni iz tedanjega časa.

Z vaše strani pa lahko temu vzdušju še dodatno pripomorete tako, da pridete na dogodek v oblekah iz obdobja 1930 – 1940 let. Konec koncev se verjetno še kje v shrambah starih staršev najdejo različne pisane obleke in jakne, klobuki, retro oblačila …, ampak četudi tega nimate, ne bo nobenega problema – važna je vaša prisotnost!

Prisrčno vabljeni!

Trnovo