30. maj 2018 19:00do7. september 2018 19:00

Vljudno vabljeni na odprtje razstave madžarske fotografinje Ore Hasenfratz, ki bo v sredo (30.05.2018) ob 19h v prostorih Balassijevega inštituta v Ljubljani (Barvarska steza 8).

Mlada madžarska fotografinja bo v Balassijevem inštitutu razstavila svoji dve najnovejši razstavi. Gradivo, ki obravnava osebno tematiko, avtoričino bolezen in njen poseben odnos s svojo sestro dvojčico, ima značaj pogumnega samo-razkrivanja.

“Serija ‘My Lyme’ dokumentira zgodbo njene lastne bolezni in je nekakšen vizualni dnevnik avtoričinega postopnega fizičnega in duhovnega spreminjanja, v katerem imajo posamezne oblike in barve svoj edinstveni pomen. Na površju je mogoče prepoznati bolnišnične sobe, stekleničke zdravil, detajle človeških teles, avtoportrete, če pa pogledamo globlje, v njih najdemo tudi odtise upanja, boja, utrujenosti, predaje, soočanja, novega začetka. Odvisno od tega, ali je bila bolezen v fazi napredovanja ali nazadovanja. (…) S sprejemanjem in kartiranjem čustev se ukvarja tudi serija ’Dvojček’, ki nas s sredstvi fotografije popelje v svet dvojčkov. Tesno, za zunanji svet pogosto čarobno, prijazno ali zabavno simbiozo nam prikaže v luči bolečine in žalosti, ki jo občutita sestri ob razdvojitvi in ločitvi. “

Edit Barta, kuratorica

Vstop je brezplačen, razstava pa bo na ogled vse do 7. septembra 2018.

_5adddcc0e6aa7FOTO: www.napovednik.com