6. junij 2018
17:00do19:00

Dragi prijatelji! V sredo 6. junija 2018 z začetkom ob 17h vas vabimo k udeležbi na prvem pesniškem flashmob # Beremo Puškina, ki bo potekal ob spomeniku velikemu ruskemu pesniku v Severnem mestnem parku (Parku literatov) ob Železni cesti v Ljubljani.

Učenci in dijaki, inženirji, vodje, gospodinje, mladi in upokojenci, Rusi in Slovenci, ljudje vseh narodnosti – vsi vi, katerim je poznano in drago ime Puškin, ste od srca vabljeni, da se nam pridružite na flash mobu.

Vsak od vas bo lahko recitiral najljubše stihe pesnika – to bo lahko samo fragment ali pa cela pesem, solo ali v družbi prijateljev. Pesem s Puškinovim besedilom boste lahko celo zapeli v ruskem, slovenskem ali kateremkoli drugem jeziku.

Našega praznovanja se lahko udeležite tudi virtualno, če posnamete kratek video (1 minuta) in ga pošljete do 6. junija na elektronski naslov Ruskega centra znanosti in kulture: info@ruskicenter.si z oznako # Read Puškin.

Dne 6. junija bomo objavili vaš videoposnetek na spletni strani RCZK in na facebooku (https://www.facebook.com/Ruski.center/) tako, da bodo lahko prav vsi glasovali za najboljši posnetek.

Zmagovalca čaka nagrada!

Puskin