Bošnjaško mladinsko kulturno društvo (BMKD) je nevladno in neprofitno združenje mladine na področju Velenja in njegove okolice. Osnovni cilj društva je promocija bosansko-hercegovske kulture in tradicije med lokalnim prebivalstvom, s ciljem vzpostavljanja medkulturnega dialoga.

V svojem programu BMKD članom ponuja mnoge izobraževalne, kulturne, informativne, projektne dejavnosti. Poleg tega pa smo predvideli tudi vsebine in pomoč v obliki informiranja, svetovanja, izobraževanja, vključevanja v družbo, reševanja birokratskih zadev itd. za delavce migrante in njihove družine (več informacij o teh in vseh drugih aktivnosti lahko dobite v naših prostorih, na telefonski številki ali na e-mail naslovu društva).

Vabimo vse zainteresirane mlade, da se nam pridružijo pri:
folklori (odvija se v dveh starostnih skupinah vsako nedeljo s pričetkom ob 13.00 za najmlajše oz. ob 14.00 za malo starejše mladostnike v Mladinskem centru Velenje (bivši Dijaški dom, Efenkova 61, Velenje) in
delavnicah scenske umetnosti (se odvijajo v dveh starostnih skupinah vsako nedeljo s pričetkom ob 14.00 za najmlajše oz. ob 15.30 za malo starejše mladostnike v Mladinskem centru Velenje.

Kontaktni podatki

Naslov društva: Šaleška cesta 3, 3320 Velenje
Telefon: +387 (0)40 477 074
E-naslov: bmkd.velenje@gmail.com
Predsednica: Jasmina Imširović

FB